Over Charlotte Schleiffert

Onlangs won Charlotte Schleiffert de Jeanne Oosting Prijs voor de schilderkunst. En terecht. Door een jury van vakgenoten wordt ze geroemd om haar overrompelende portretten op papier van powervrouwen en haar collageachtige schilderijen met verf, glitters, plakpapier en viltstift.

De jury van de Jeanne Oosting Prijs koos voor Charlotte Schleiffert vanwege de zeer persoonlijke en krachtige kijk die zij met haar werk weet te geven op de ongelijkheid in de wereld.

Schleiffert transformeert berichten uit de media tot haar eigen fantasievolle verhalen, waarin de hoofdrolspelers strijden voor een beter bestaan. De jury heeft grote waardering voor de fascinerende wijze waarop rolmodellen beeldend worden ontmaskerd en geneutraliseerd. Eenzelfde vrijheid van werken weerspiegelt zich in Schleifferts schilder-techniek die sensueel, expressief en rauw is en waarbij het gebruik van onconventionele materialen overtuigend wordt toegepast.

(fragment juryrapport ‘schilderkunst’)

Jurysamenstelling: Micha Patiniott, Rezi van Lankveld, Aline Thomassen

Bekijk hier de video die gemaakt is naar aanleiding van het winnen van de Jeanne Oosting Prijs voor de schilderkunst door Charlotte Schleiffert.

Op We Like Art tonen we van Schleiffert een prachtige editie, een werk in bescheiden oplage en in groot formaat. Meer dan een meter hoog! Een super-geprijsde buitenkans als je bedenkt dat deze kunstenaar zelden tot nooit edities maakt en haar originelen van enig formaat bepaald een ander prijskaartje hebben. Het werk is direct gemaakt op een lithosteen.

Deel deze pagina

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: