Een nieuwe Katrin Korfmann editie in samenwerking met FD Persoonlijk

We Like Art en FD Persoonlijk bieden je de mogelijkheid om een afdruk van het werk 'Kornati' van Katrin Korfmann te kopen. Dit is een bijzondere samenwerking tussen FD Persoonlijk, We Like Art en de kunstenaar.

Kornati (2019), hoogwaardige piezografie, een gesigneerde en genummerde oplage van 40 exemplaren, 65 x 45 cm

Speciale editie Katrin Korfmann

Katrin Korfmann vertelt over het ontstaansproces van dit werk:

“Ik was met mijn familie afgelopen zomer op een ‘onbewoond eiland’ in Kroatië aan de fenomenale Adriatische zee. We zijn hier al eerder geweest, je kunt er alleen met de boot komen. Er zijn geen winkels en geen wegen, geen elektra en gas – en er mag niet gebouwd worden. Het is natuurgebied, dus er staan alleen een paar oude vissershuisjes.

Ons huisje staat 3 meter van de zee, met het glashelder turquoise water. Het is zo helder – het lijkt bijna op een zwembad – maar als je goed kijkt kun je de donkergroene stenen op de grond zien. Heel bijzonder deze zee, en het maakt je direct ook weer duidelijk hoe mooi en kwetsbaar onze aarde is. We leefden daar tussen land en water, op de foto’s zijn de kids aan het duiken, spelen en springen. Het was echt een fun-shoot. En als ik de foto nu zie wil ik er liefst meteen weer induiken …”

 

Over de editie

De foto wordt gedrukt in een oplage van veertig stuks. De afbeelding, met een afmeting van 65 x 45 cm, is geprint met een hoogwaardige druktechniek: piëzografie*. De prints zijn gesigneerd en genummerd op de achterkant en voorzien van een gesigneerd en genummerd label voor achterop de lijst.

We Like Art in Amsterdam verzorgt de oplage en verstuurt de losse print in een stevige verpakking, met een ‘track & trace’ (15 euro verzendkosten). Internationaal verzenden kan ook, daarvoor gelden meerkosten.

Je kunt de foto’s bestellen via onze webshop. Zie onderaan de pagina. Het ingelijste werk kan worden opgehaald bij de lijstenmaker of We Like Art in Amsterdam. Verzenden met lijst is helaas niet mogelijk i.v.m. de kwetsbaarheid van het artglass.

Als koper van het werk van Katrin Korfmann krijg je ook gratis toegang tot een exclusieve middag op 8 december in De Groen in Arnhem. Bestellingen met en zonder lijst kunnen ook afgehaald worden bij dat evenement.

UPDATE DECEMBER 2020: deze editie is uitverkocht

 

Kornati (2019), hoogwaardige piezografie, een gesigneerde en genummerde oplage van 40 exemplaren, 65 x 45 cm

Interview met Katrin Korfmann, Marjolein de Groen en Hester Alberdingk Thijm

Op 8 december is bij Collectie De Groen in Arnhem een exclusieve middag voor FD-lezers en We Like Art gasten. Fotograaf Katrin Korfmann vertelt in een ontspannen interview over haar werk. Bezoekers kunnen de verkooptentoonstelling PICK ME! bekijken. Je bent van harte welkom.

We Like Art is t/m 22 december 2019 te gast bij Collectie DE.GROEN. In de zalen van het monumentale gebouw in de binnenstad van Arnhem maakten we een groot overzicht van toonaangevende kunstenaars: we tonen keramiek, fotografie, schilderkunst en kunstenaarsedities. Het is een extraverte en uitbundige introductie op de kunst van dit moment met 150 werken van 85 kunstenaars. Hier lees je meer over de tentoonstelling: LINK.

 

De tentoonstelling Pick Me bij De Groen in Arnhem is t/m 22 december te bezoeken.

Kunstverzamelaar Marjolein de Groen, die samen met haar echtgenoot Collectie De Groen heeft samengesteld, zal de bezoekers ontvangen en vertellen over haar passie voor het verzamelen van kunst. Ze gaat ook in gesprek met Hester Alberdingk Thijm, over haar rol als directeur van de Akzo Nobel Art Foundation, en haar overwegingen bij het verzamelen voor een bedrijfscollectie.

Toegang tot de middag kost €15, inclusief koffie of thee en twee drankjes in de bar. Tijd: van 14:00 tot 17:00 uur, aanmelding graag via info@welikeart.nl.

Adres: Weverstraat 40, Arnhem, collectiedegroen.nl

 

Hier zie je de beeldreportage in FD Persoonlijk: LINK

Meer informatie over Katrin Korfmann en haar werk vind je hier: LINK

* Wat is een piëzografie?

Piëzografie is een benaming van de druktechniek die wij gebruiken, zoals er ook zeefdruk, lithografie of offset bestaat. De printkop spuit in stroken met hoge precisie piepkleine druppeltjes inkt op het papier. Het komt neer op een hoogwaardige versie van inkjet-printen, waar verschil ten opzichte van een desktop printer vooral zit in de hoge kwaliteit van de inkt en het papier. De 12 kleuren-inkten en speciale coatings zorgen voor spetterende kleuren, een diep zwartbereik en kleurvastheid tot wel 100 jaar (onder de juiste omstandigheden), waarmee het voldoet aan de hoogste eisen van kunstenaars, fotografen, grafici, galeries en musea.

  • Katrin Korfmann

    Kornati (2019), speciale editie
    Uitverkocht

  • Katrin Korfmann

    Ballet Rehearsal Number Five (2018)
    Uitverkocht

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: