TERUGBLIK: WE LIKE ART POP-UP SHOW @ WESTERGASFABRIEK

Wij waren 3 maanden lang live te bezoeken in een mooie pop-up ruimte op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Op Pazzanistraat 3 schuin tegenover het Ketelhuis maakten we in een ruimte van circa 300 m2 5 spannende presentaties. We zijn heel blij dat het zo'n succes is geworden.

We waren 3 maanden lang van donderdag tot en met zondag te bezoeken op de Westergasfabriek. Het was een informele laagdrempelige plek – bedoeld om makkelijk even binnen te vallen. Je zag bij ons een mooi overzicht van de vele edities die we op ons blog bespraken en ongeveer 1 keer in de 2 weken een nieuwe tentoonstelling met toonaangevende kunstenaars. We maakten solo’s met Scarlett Hooft Graafland, Marjolein Rothman, Berndnaut Smilde, een duo-show met Gijs Frieling en Job Wouters en als kerstklapper de Secret Postcard Show met 140 kunstenaars.

Scarlett Hooft Graafland. Van vrijdag 17 t/m zondag 26 november begonnen we met een presentatie van Scarlett Hooft Graafland. Tijdens het Amsterdam Art Weekend op zondagmiddag 26 november vertelde Scarlett over haar werk. Veel grote en kleine werken van Scarlett vonden hun weg naar menig huiskamer.

Marjolein Rothman. Donderdag 30 november t/m zondag 10 december kon je bij ons komen kijken naar de allernieuwste schilderijen van Marjolein Rothman. De reeks werken met olieverf op aluminium kwamen vers uit het atelier. Het vertrekpunt van deze indrukwekkende serie is een gevonden reeks Kodakchrome dia’s van bloemen. Met groot lef en een verfijnd gevoel voor kleur heeft Rothman de bloemen teruggebracht en geabstraheerd tot vlugge kwaststreken.

Secret Postcard Sale. Dit was een echte klapper in de week voor kerst. We brachten een grote reeks werken op ansichtkaart-formaat van toonaangevende kunstenaars. Elk werk hing anoniem in de presentatie en elk werk kostte slechts 100 euro. Een prachtige manier om voor een klein bedrag een kunstwerk te scoren. Na afloop hoorde je als koper van wie je een werkje hebt gekocht. We verkochten meer dan 235 werkjes van ruim 140 kunstenaars!

Berndnaut Smilde. Vanaf donderdag 11 t/m zondag 21 januari toonden we een mooie presentatie van Berndnaut Smilde, grote foto’s en kleine edities en een aantal objecten. Berndnaut Smilde maakte de afgelopen jaren internationaal naam met zijn werk. Zijn wolk als tijdelijk sculptuur is een icoon geworden. Met een enorme reeks tentoonstellingen, dit jaar alleen al in Londen, Perth, Arnhem, Bristol en Landskrona, is hij zeer succesvol met zijn poëtische ingrepen in de ruimte. De tentoonstelling was een groot succes en trok veel bezoekers. Hier lees je meer.

Gijs Frieling en Job Wouters. We sloten 27 januari 2018 de reeks af met een prachtige all-over tentoonstelling. De 90 werken op papier werden door Job en Gijs voorzien van op de wand geschilderde lijsten. Het was een prachtig gebaar – een genot om naar te kijken. Helaas is het al weer voorbij. De tentoonstelling werd uitstekend bezocht, alleen al de laatste dag – 4 februari – telden we 150 bezoekers. Hier lees en zie je meer.

Promotie van de KunstKoop. Deze regeling van het Mondriaan Fonds en ABN AMRO hebben we weer flink gepromoot – de regeling maakt het mogelijk om te lenen voor je kunstaankoop. Te weinig mensen weten dat je voor de maandelijkse kosten van een telefoonabonnement kunt afbetalen voor je nieuwe kunstwerk. De overheid betaalt de rente over je aankoop. Zoals je van ons gewend bent promoten we graag de KunstKoop, een ideale manier om de stap naar een eerste kunstaankoop te verkleinen.

Bedankt voor je bezoek aan onze pop-up ruimte op de Westergasfabriek! Vanaf nu zijn we weer op afspraak te bezoeken op ons kantoor in de Leliendaalstraat 4 in Amsterdam nabij het Westerdok.

 • LIQUIDATION TOTALE – Gijs Frieling & Job Wouters

  Afgelopen zaterdag opende onze laatste tentoonstelling in de Westergasfabriek: een all-over presentatie van Gijs Frieling en Job Wouters. Ze tonen een groot aantal studies op papier op een beschilderde achtergrond. Het is een prachtig spektakel geworden.

  Lees verder: LIQUIDATION TOTALE – Gijs Frieling & Job Wouters
 • Solo in onze pop-up: BERNDNAUT SMILDE

  Vanaf donderdag 11 januari te zien bij ons on de Westergasfabriek: een mooie presentatie van Berndnaut Smilde. We tonen grote foto's en kleine edities en een aantal objecten. Berndnaut Smilde maakte de afgelopen jaren internationaal naam met zijn werk. Zijn wolk als tijdelijk sculptuur is een icoon geworden. Met een enorme reeks tentoonstellingen, dit jaar alleen al in Londen, Perth, Arnhem, Bristol en Landskrona, is hij zeer succesvol met zijn poëtische ingrepen in de ruimte.

  Lees verder: Solo in onze pop-up: BERNDNAUT SMILDE
 • SECRET POSTCARD SALE 2017 @ Westergasfabriek

  Komend weekend is het zover, dan starten we met de SECRET POSTCARD SALE in onze tijdelijke ruimte in de Westergasfabriek. 142 Kunstenaars maakten speciaal werk op ansichtkaartformaat - en alle werken kosten straks 100 euro per stuk. What’s the catch? De 400 werkjes hangen anoniem in de tentoonstelling. Je zult dus moeten varen op je buikgevoel. Na afloop hoor je wiens werk je gekocht hebt.

  Lees verder: SECRET POSTCARD SALE 2017 @ Westergasfabriek
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: