Nieuwe fossielen van Theo Jansen

We zijn blij dat we weer een nieuwe reeks Strandbeest Fossielen kunnen aanbieden. De vorige series waren al heel snel uitverkocht zodat veel liefhebbers misgrepen. De fossiele bouwstenen zijn afkomstig van de werkvloer van de studio en zitten in een fraai gemaakte houten vitrinedoosje met glas. Elk fossiel heeft zijn eigen unieke code heeft en is apart gemaakt.

Theo Jansen werkt aan een oeuvre dat zich het beste op het strand laat zien. Met eenvoudige PVC elektriciteitsbuizen als voornaamste ingrediënt maakt hij grote kinetische machines. Voorwereldlijk ogende wezens die door de wind bezield raken en elegant over het strand bewegen.

Theo streeft zelfredzaamheid van de Strandbeesten na, volgens hem zouden ze zelfstandig in kuddes op het strand moeten kunnen voortleven. Een droom, een utopie?, Theo is er dagelijks mee bezig.

Hoe ziet je gemiddelde werkdag er uit?
Om fit te zijn en mijn werk zo lang mogelijk vol te houden start ik mijn dagelijkse werkzaamheden met oefeningen en ga buiten op mijn balkon staan om de atmosfeer en frisse lucht op mij in te laten werken. Na het ontbijt werk ik mijn zakelijke dingen af, dat doe ik eerst om daar van af te zijn. Dan fiets ik naar het strand of een van mijn werkplaatsen en ga verder met mijn werk en experimenten.

Zelfs de dag is onvoorspelbaar voor mij omdat mijn werk ook afhankelijk is van de weersomstandigheden, het kan zo maar zijn dat ik halverwege de dag besluit om naar het strand te gaan omdat het ineens een prachtige dag is geworden.

Kun je voor ons je atelier/studio omschrijven?
Ik heb drie ateliers; een in Delft, in een oud schoolgebouw(winter), een in Ypenburg (vroege lente en herfst) en een zomeratelier, het grootste atelier ter wereld, het strand. Mijn atelier in Delft heb ik al sinds ik besloot kunstenaar te worden. Toen ik met mijn strandbeesten begon heb ik specifieke machines ontworpen hiervoor; de cellenmachine, de tiewrapgordel en diverse mallen.

Mijn atelier in Delft is vooral heel functioneel. Mijn werkplaats in Ypenburg dank ik aan een project dat ik van 2003-2007 voor de openbare ruimte in Ypenburg heb uitgevoerd. Deze werkplaats bevindt zich op een ongewone plek, langs het lawaai van de A13. Ik werk graag alleen in stilte, tussendoor pak ik vaak mijn gitaar om iets te spelen en mijn gedachte te verzetten.

Lees het hele interview met Theo hier: link

We zijn blij dat we weer een nieuwe reeks Strandbeesten Fossielen kunnen aanbieden. De vorige series waren al heel snel uitverkocht zodat veel liefhebbers misgrepen. De fossiele bouwstenen zijn afkomstig van de werkvloer van de studio en zitten in een fraai gemaakte houten vitrinedoosje met glas. Elk fossiel heeft zijn eigen unieke code heeft en is apart gemaakt. De doosjes zijn gesigneerd.

Hier zie je de beschikbare fossielen. Wil je een werk kopen mail ons (info@welikeart.nl) svp je voorkeur met volledige titel, je ontvangt van ons zsm bericht of je voorkeur nog beschikbaar is. De verzendkosten zijn € 8,60.

Fossilium cap muscle 2016.072, afkomst: Animaris Percipiere, 2006-2009, 31 x 20 x 8 cm, pvc-buis. Omschrijving: spierkapje, VERKOCHT

 

Fossilium Filum-VI 2016.074, afkomst: Animaris Modularius, 2006-2009, 20 x 31 x 8 cm , pvc-buis, tiewrap, touw, omschrijving: draadhouder, VERKOCHT

 

Fossilium Musculus Finem 2016.080, afkomst: Animaris Currens Vaporis, 2001-2006, 20 x 31 x 8 cm, pvc-buis, plastic, polyurethaan, omschrijving: spiereind, VERKOCHT

 

Fossilium Primus Neuron-VII 2017.016, afkomst: Animaris Primus, 2006-2009, 31 x 20 x 8 cm, pvc-buis, tiewrap, hout, omschrijving: zenuwcel, VERKOCHT

 

Fossilium Nervi Convertur-VIII 2017.031, afkomst: Animaris Primus, 2006-2009, 31 x 20 x 8 cm, pvc-buis, tiewrap, polyurethaan, plastic, omschrijving omkeerzenuwcel, VERKOCHT

 

Fossilium Connectens Partes Utres-II 2017.036, afkomst en jaartal: Animaris Percipiere, 2006-2009, afmeting: 20 x 31 x 8 cm, materiaal: pvc-buis, polyurethaan, ijzerdraad, plastic, omschrijving: verbinding flessen windmaag (3 flessen), VERKOCHT

 

Fossilium Quidam Flip Flop-IX, 2017.037, afkomst en jaartal: Animaris Umerus, 2009-2011, 20 x 31 x 8 cm, pvc-buis, tiewrap, plastic, enkele flip flop – VERKOCHT

 

Wil je een Fossiel kopen mail ons (info@welikeart.nl) svp je voorkeur met volledige titel, je ontvangt van ons zsm bericht of je voorkeur nog beschikbaar is.

UPDATE: dat ging weer razendsnel! Wil je de volgende keer als eerste geïnformeerd worden als we weer nieuw werk van Theo Jansen brengen? Stuur ons dan een mail, dan kom je op de lijst: info@welikeart.nl

Foss Sellam Columbae Ordis-V 2017.042, Animaris Ordis, 2006-2009, 31 x 20 x 8 cm , pvc-buis, pvc-staf. omschrijving: kruk met doken, VERKOCHT

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: