Lust For Life – Painting Today – Westergasfabriek

We Like Art organiseert van 21 t/m 24 april 2016 een grote pop-up show met actuele schilderkunst in het Machinegebouw in de Westergasfabriek. De verkooptentoonstelling geeft een levendig beeld van de veelvormige staat van de schilderkunst anno 2016: van jong aanstormend talent tot internationaal toonaangevende kunstenaars.

Lust for Life Painting Today Westergasfabriek We Like Art

Schilderkunst hoeft niet opgegraven te worden want ze is alive and kicking en dat blijkt op de dagelijkse werkvloer van veel ateliers en is te zien in de galeries. Lust for Life maakt deze schilderkunst zichtbaar voor een groot publiek. We Like Art kiest voor zintuiglijke en energieke schilderijen die de kijker uitdagen.

De presentatie wordt een speelse must-see tentoonstelling met grote en kleine schilderijen van toonaangevende en aanstormende jonge kunstenaars. Het is nog niet eerder getoond zo’n groot salon-overzicht van belangrijke schilders uit Nederland. Bijna alle werken zijn nieuw en de meeste zijn nog niet eerder getoond. Er doen ruim 60 kunstenaars mee.

2-Call-and-Response-Gavin-Brown

Inspiratie voor de show zijn onze eerdere We Like Art tentoonstellingen en de salontentoonstelling Call and Response in 2015 bij Gavin Brown in New York.

Indrukwekkende line-up

Wie doen er mee? We zijn bijna helemaal rond met alle deelnemers. Het wordt een vlootschouw van geweldige schilders. Later deze week komen we naar buiten met de volledige deelnemerslijst.

We werken nauw samen met onder andere de volgende galeries: Galerie Fons Welters, Galerie Onrust, Galerie Paul Andriesse/Eyk, C&H Artspace, galerie Nouvelles Images, Ron Lang Art, Witteveen Art Centre, Galerie R&R Reuten, Torch Gallery, Gerhard Hofland Gallery, Galerie Bart, Slewe Gallery, Francis Boeske Projects, Galerie Tegenbosch/vanVreden, galerie Fenna de Vries, Galerie Maurits van Laar en Galerie Ron Mandos

3-WLA_WGF_2014_web_11

KunstKoop van het Mondriaan Fonds

Alle werken in de tentoonstelling zijn te koop met de KunstKoop van het Mondriaan Fonds. Je leent renteloos voor je aangekochte kunstwerk – makkelijk maandelijks afbetalen terwijl de kunstenaar wel meteen zijn geld krijgt. De Nederlandse overheid betaalt je rente, hoe mooi is dat?

De prijzen variëren van 500 euro tot 10.000 euro. Van vrijwel alle kunstenaars is er een werk onder de 1.500 euro en een werk erboven. Alle kunstwerken zijn duidelijk geprijsd en voorzien van KunstKoop maandbedragen (van 22,50 tot 200 euro maandelijks renteloos aflossen).

Affiche door Sigrid Calon

We zijn heel trots dat Sigrid Calon een bijzondere affiche maakt voor de tentoonstelling. Ze stond onlangs nog prominent op de LA Book Fair waar ze 2 nieuwe boeken presenteerde. De eerste 2.000 bezoekers van de beurs kregen een kleine door Sigrid Calon vormgegeven editie. Later deze week onthullen we hier de nieuwe affiche.

4-We-Like-Art-Machinegebouw-Johan-Nieuwenhuize

Lust For Life, Painting Today  | 21 – 24 april

Locatie: Westergasfabriek, Machinegebouw, Pazzanistraat 8, Amsterdam, locatie op Google Maps
Openingstijden: Donderdag 21, vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 april 2016 geopend van 11.00 tot 19.00 uur, entree 5 euro.

Bekijk de beelden van de vorige We Like Art Show in de Westergasfabriek, klik hier.

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: