10 Decembertips van We Like Art

In deze decembermaand willen we je graag wijzen op een reeks besprekingen van kunstwerken uit het verleden. Als je We Like Art volgt als blog dan kan het je misschien wel eens ontgaan dat er een grote reeks bijzondere werken in ons archief staan: www.welikeartworks.nl. Binnenkort zijn blog en shop onderdeel van dezelfde site en navigeer je soepel heen en weer. Nu is dat nog anders en het archief is iets dat flink wat mensen een beetje ontgaat. Vandaar dat we een tiental werken hier highlighten uit het archief.

1-Scarlett-Hooft-Graafland-Blue-People

1

Van Scarlett Hooft Graafland toonden we afgelopen jaar de nieuwe editie Blue People. Er gaat achter dit werk een bijzonder verhaal schuil, over de roerige geschiedenis van Madagascar. Check de making-of video. Deze ingelijste print van 32 x 40 cm kost € 625.

 

2-Roy-Villevoye-StudyforPreparations

2

Dan dit werk van Roy Villevoye, Eró (Preparing Memorial Carving for Omomá), met deze foto uit 2012 (30 x 45 cm in lijst, € 1.050). Roy is sinds kort weer terug van een nieuwe reis naar de Asmat. Je leest hier meer over zijn oeuvre dat zo intiem vervlochten is met een kleine groep mensen in Papua: link.

3-Awoiska-van-der-Molenfoto-2013

3

Awoiska van der Molen brak afgelopen jaar definitief door met haar presentatie op de fotografiebeurs Unseen. En terecht, haar intense diepzwarte landschappen zijn uniek, verfijnd en raadselachtig. Een heel klein beetje trots zijn we wel, aangezien we al jaren met Awoiska werken. Check dit werk: #364-16_13, het is een zilver gelatine hand print, op aluminium in een lijst, de oplage is 7, 50 x 60 cm. Update: dit werk is uitverkocht.

4-Tim-Ayres

4

Wink-wink, say no more. Wij zijn fan van Tim Ayres, punt. Semi-colon (2010), zeefdruk, oplage 100, 29 x 25 cm, € 150,-. Had je Tim z’n Wall gezien?

5-Jan-van-der-Ploeg-GRIP

5

Jan van der Ploeg. In deze abstracte zeefdruk met 3 kleuren en zilver zit een golfbeweging die Jan een aantal keren gebruikt heeft, van loeigroot en wandvullend tot deze variant. Let wel: het werk knalt van de muur. GRIP (2009), zeefdruk, oplage 35, 40 x 104 cm, € 610

6-Sebastiaan-Bremer

6

Sebastiaan Bremer had onlangs een hele mooie solo bij galerie Ron Mandos in Amsterdam en dat werd hoog tijd want hij was een poos amper in Nederland te zien. Sebastiaan maakt furore in de VS (onlangs nog op Art Basel Miami) en woont en werkt in NY. Prachtig dat we van hem nog een betaalbare editie kunnen brengen. Sumptuous Imperial Breakfast (2008), archival pigment print, oplage 60, 28 x 45 cm, € 445,-

7-Elspeth-Diederix-Fire-Still-Life

7

Elspeth Diederix, oei wat een pareltje dit opvlammende veldboeket. Had je de solo van Elspeth gezien tijdens Unseen? Wat een power en verstilling tegelijk. Speels en ingetogen op monumentale formaten, heel tof. Fire Still Life (2004) is wat kleiner, het is een digitale print op aluminium in lijst, oplage 100, 37 x 28 cm. Update: dit werk is uitverkocht.

8-Fernando-Sanchez-Castillo

8

Deze bronzen denker (figuur en ‘houten’ steel) van Fernando Sanchez Castillo is een buitenkansje om van deze internationaal opererende kunstenaar een werk te kopen. De Denker van Rodin staat haaks op het ruwe slaghout waarop het gemonteerd is. BAM. Een lucide verbeelding van de fysieke wereld en de ontastbare geestelijke wereld. Wel vastzetten met een keilbout aan de wand, het is een zwaar object. Thinker (2008), brons, oplage 50, 15 x 33 x 7 cm, € 895,-.

9-Paul-Kooiker-Showground-2004

9

Paul Kooiker is momenteel overal te zien! Afgelopen jaar toonde hij zijn serie Nude, Animal, Cigar in het Fotomuseum in Den Haag, en in zijn galeries in Amsterdam, Berlijn, New York en Tokio. Bij ons op de site 2 fotowerken van Paul. Deze hierboven is een werk uit de serie ‘Showground’ (2004), het is een archival inkjet print op fotopapier, oplage 50, 40 x 30 cm, € 595

10-Marjolijn-de-Wit-2014

10

Marjolijn de Wit is bezig met een reuzensprong in haar werk, heel tof dat haar nieuwe werk met porselein op prints van haar kunnen tonen op de site. Over het maakproces van deze 3D collages vertelt ze in een interview op WLA. Marjolijn was onlangs ook te zien in Miami op de beurs UNTITLED met haar galerie Asya Geisberg uit NY. Op onze site 4 werken uit deze reeks, alle porselein op print (met ophangsysteem), 31 x 24 cm, € 1.040

  • Scarlett Hooft Graafland

    Blue People (2014)
    € 775,-