5 vragen aan Sander van Deurzen

In deze reeks vragen we een aantal kunstenaar naar het werk dat ze tonen bij We Like Art @ Art Rotterdam. Van 5 t/m 8 februari tonen we recht tegenover de hoofdingang van Art Rotterdam betaalbaar werk van gevestigde en opkomende kunstenaars. Vandaag je speciale aandacht voor Sander van Deurzen.

untitled-work-on-paper-2012)

Sander van Deurzen, Untitled (2012), 32 x 25cm (47 x 37 cm in lijst) acryl op papier, € 1.000,- (incl. lijst)

Hoi Sander, kun je iets vertellen over hoe dit werk tot stand is gekomen?

Ze ontstaan vrij intuitief, soms vanuit een kleine potloodschets uit mijn schetsboek. Heel veel mislukt, maar dit zijn de pareltjes die er zo nu en dan tussen zitten. Met de snelheid van de penseelstreek (eigenlijk vooral sponsstreek, want daar schilder ik het meest mee) wil ik een vluchtig of vergankelijk karakter aan het werk geven.

Waarom kies je ervoor om dit werk te laten zien?

Ik hou van het formaat en het materiaal, ze zitten het dichtst op het idee en zijn lekker energiek.

Wat maakt deelname aan deze tentoonstelling van We Like Art aantrekkelijk voor jou als kunstenaar?

Dat We Like Art veel mensen met mijn werk in aanraking laat komen.

Waarop verheug je je bij deze nieuwe editie van Art Rotterdam?

Op verrassingen, ik bereid mij nooit voor op een beurs. Verder de hele vibe in Rotterdam, ik kom er graag ieder jaar.

Wat zijn je plannen voor het komende half jaar?

Ik wil mij vooral concentreren op groter formaat schilderijen. Daar wil ik grotere contrasten in manier van schilderen en voorstelling laten zien dan dat ik tot nu toe heb gedaan. Heel toegankelijke beelden, maar ook hele stroeve schilderijen. Schilderkunst maakt qua ontwikkeling maar kleine stapjes, daar wil ik iets aan proberen te doen. Ik heb er zin in!

Kom dit werk bekijken bij Start Buying Art @ Art Rotterdam. We tonen betaalbaar werk van aanstormende en toonaangevende kunstenaars.

We werken samen met het Mondriaan Fonds om de zegeningen van de KunstKoop te promoten. Lenen voor je kunstaankoop tegen 0% rente: een prachtige stimulans voor de afname van goede kunst. De rente wordt vergoed door de overheid. Bij de werken in de tentoonstelling staan de maandbedragen die je met de KunstKoop van het Mondriaanfonds kunt afbetalen.

Praktische informatie Start Buying Art @ Art Rotterdam
Locatie: Van Nellefabriek, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
Openingstijden: Donderdag 5, zaterdag 7 en zondag 8 februari 2015 geopend van 11.00 – 19.00 uur. Vrijdag 6 februari 2015 geopend van 12.00 – 21.00 uur
Gratis toegang

Meer informatie: www.dekunstkoop.nl www.startbuyingart.tumblr.com www.abnamro.nl/kunstkoop

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: