5 Vragen aan Fleur van Dodewaard

In deze reeks vragen we een aantal kunstenaar naar het werk dat ze tonen bij We Like Art @ Art Rotterdam. Van 5 t/m 8 februari tonen we recht tegenover de hoofdingang van Art Rotterdam betaalbaar werk van gevestigde en opkomende kunstenaars. Vandaag je speciale aandacht voor Fleur van Dodewaard.

FleurvanDodewaardCurve72dpi

Fleur van Dodewaard, Curve (2014), inkt-jet print/collage, 27 x 21 cm, editie 5 x unieke collage

Kun je iets vertellen over hoe dit werk tot stand is gekomen?

In mijn werk zoek ik altijd naar een nieuw soort beeld. Als dat lukt, is het alsof ik een nieuwe wereld binnenstap. Dit ‘nieuw’ is relatief. Ik hoef niet naar de maan om onbekend materiaal te vinden. Het gaat om nét een ander perspectief of combinatie van elementen en media. Ik merk dat ik mijn vrijheid in het maken, in het vinden van nieuwe dingen, juist tegenkom in relatie tot datgene dat er al is. Zoals bestaande werken die mij intrigeren of rondslingerend materiaal in mijn studio mij kunnen inspireren tot iets nieuws. Het werk Curve is een van die beelden die ontstonden tijdens deze zoektocht.

Waarom kies je ervoor om dit werk te laten zien?

Ik had precies dit werk net gemaakt toen ik gevraagd werd om mee te doen aan WLA. Het moest daarom zo zijn.

Wat maakt deelname aan deze tentoonstelling van We Like Art aantrekkelijk voor jou als kunstenaar?

Ik vind We Like Art een sympathiek podium om mijn werk te tonen. Het is toegankelijk voor een breed publiek en goed georganiseerd.

Waarop verheug je je bij deze nieuwe editie van Art Rotterdam?

Op de presentatie van Galerie van der Mieden uit Brussel, bij wie ik zelf in maart van dit jaar een solo show maak.

Wat zijn je plannen voor het komende half jaar?

Ik werk aan een nieuw project, Dancing with your Shadow, waarbij ik niet alleen fotografie, maar verschillende media door elkaar zal gebruiken. Ik ben van plan mij hier in ieder geval het aankomende jaar mee bezig te houden. De eerste presentatie ervan vindt plaats in maart in Brussel. Daarnaast doe ik nog mee aan tentoonstellingen in Melbourne, Antwerpen en Amsterdam en hoop ik later dit jaar naar Japan te gaan voor een ander nieuw project.

Kom dit werk bekijken bij Start Buying Art @ Art Rotterdam. We tonen betaalbaar werk van aanstormende en toonaangevende kunstenaars.

We werken samen met het Mondriaan Fonds om de zegeningen van de KunstKoop te promoten. Lenen voor je kunstaankoop tegen 0% rente: een prachtige stimulans voor de afname van goede kunst. De rente wordt vergoed door de overheid. Bij de werken in de tentoonstelling staan de maandbedragen die je met de KunstKoop van het Mondriaanfonds kunt afbetalen.

Praktische informatie Start Buying Art @ Art Rotterdam
Locatie: Van Nellefabriek, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
Openingstijden: Donderdag 5, zaterdag 7 en zondag 8 februari 2015 geopend van 11.00 – 19.00 uur. Vrijdag 6 februari 2015 geopend van 12.00 – 21.00 uur
Gratis toegang

Meer informatie: www.dekunstkoop.nl www.startbuyingart.tumblr.com www.abnamro.nl/kunstkoop

  • Fleur van Dodewaard

    131 Variations, 5/3 (2013)
    € 800,-

  • 5 vragen aan Fleur van Dodewaard

    De zomerreeks –Vijf vragen aan…- in aanloop naar de tentoonstelling Start Buying Art van 4 t/m 7 september, vinden we nu al heel inspirerend. Mooi om de kunstenaar zelf aan het woord te laten, over zijn of haar eigen werk, maar ook over de werken van andere kunstenaars die op de tentoonstelling te zien zullen zijn. Deze keer Fleur van Dodewaard aan het woord, van wie zou zij graag een kunstwerk willen hebben…

    Lees verder: 5 vragen aan Fleur van Dodewaard
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: