5 Vragen aan Lennart Lahuis

In deze reeks vragen we een aantal kunstenaar naar het werk dat ze tonen bij We Like Art @ Art Rotterdam. Van 5 t/m 8 februari tonen we recht tegenover de hoofdingang van Art Rotterdam betaalbaar werk van gevestigde en opkomende kunstenaars. Vandaag je speciale aandacht voor Lennart Lahuis.

lennart lahuis 1

Lennart Lahuis, Actress (2015), 50 x 40 cm, inkjet op hout en bijenwas en glas op papier (inmiddels verkocht), ism galerie Dürst Britt & Mayhew

Hoi Lennart, Kun je iets vertellen over hoe dit werk tot stand is gekomen?

Ik werkte voor een eerdere tentoonstelling al met transparante bijenwas op papier waardoor het papier doorzichtig wordt en je er een afbeelding doorheen kan zien. Voor deze werken gebruik ik een selectie van standaardfoto’s die worden meegeleverd met fotolijsten. Vooral omdat het wegwerpbeelden zijn, tijdelijke ‘afbeeldingen in plaats van afbeeldingen’ die normaal gesproken direct worden ingewisseld voor persoonlijke foto’s.

Ik zoek afbeeldingen die me daarom interesseren, in het werk voor Art Rotterdam zijn dat bijvoorbeeld kunsthistorische reproducties en actrices. Als ik een afbeelding heb geselecteerd maak ik opnieuw een frame. Alleen print ik dan de afbeelding op hout en plaats het met bijenwas beschilderde papier voor de afbeelding, met alleen het glas ertussen. Daarmee hou je een moeilijk zichtbare versie over van de foto die achter het papier lijkt te verdwijnen.

Waarom kies je ervoor om dit werk te laten zien?

Het werk dat bij We Like Art te zien zal zijn sluit aan bij het werk dat ik via het Mondriaan Fonds bij de Prospects & Concepts tentoonstelling toon. Het werk voor Prospects & Concepts vormt als het ware 1 groep werken waarin vooral kunsthistorische reproducties en referenties centraal staan. Via We Like Art heb ik de mogelijkheid om ook een ander werk te laten zien dat daar op aansluit, maar een beetje buiten die ‘groep’ valt. Dit werk is de eerste uit een serie van 4, waarbij ik afbeeldingen van actrices heb gebruikt.

Wat maakt deelname aan deze tentoonstelling van We Like Art aantrekkelijk voor jou als kunstenaar?

Het kwam als een voorstel vanuit de galerie Dürst Britt & Mayhew die ook op Art Rotterdam staan. Via We Like Art hoop ik op een extra bijdrage voor het budget dat ik nodig heb om daar een tentoonstelling te doen later dit jaar. Het is ook een goede mogelijkheid om een werk buiten die groep werken voor de Prospects & Concepts tentoonstelling te laten zien.

Waarop verheug je je bij deze nieuwe editie van Art Rotterdam?

Op het werk van de mede exposanten bij de Prospects & Concepts tentoonstelling, ik ben benieuwd naar het werk van de andere kunstenaars die een werkbijdrage hebben gekregen van het Mondriaan Fonds.

Wat zijn je plannen voor het komende half jaar?

Naast de tentoonstelling bij Dürst Britt & Mayhew werk ik ook aan een presentatie in een projectruimte in Parijs en later in het jaar verblijf ik in AIR Antwerpen voor een residentie van 3 maanden.

Kom dit werk bekijken bij Start Buying Art @ Art Rotterdam. We tonen betaalbaar werk van aanstormende en toonaangevende kunstenaars.

We werken samen met het Mondriaan Fonds om de zegeningen van de KunstKoop te promoten. Lenen voor je kunstaankoop tegen 0% rente: een prachtige stimulans voor de afname van goede kunst. De rente wordt vergoed door de overheid. Bij de werken in de tentoonstelling staan de maandbedragen die je met de KunstKoop van het Mondriaanfonds kunt afbetalen.

Praktische informatie Start Buying Art @ Art Rotterdam
Locatie: Van Nellefabriek, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
Openingstijden: Donderdag 5, zaterdag 7 en zondag 8 februari 2015 geopend van 11.00 – 19.00 uur. Vrijdag 6 februari 2015 geopend van 12.00 – 21.00 uur
Gratis toegang

Meer informatie: www.dekunstkoop.nl www.startbuyingart.tumblr.com www.abnamro.nl/kunstkoop

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: