Hier zijn de namen! – deelnemers We Like Art @ Art Rotterdam 2015

Schermafbeelding-2015-01-16-om-12.36

We hebben toch wel weer een hele mooie mix van kunstenaars en kunstwerken straks in de Van Nellefabriek. Jong talent zoals Jan Hoek, Fleur van Dodewaard en Lennart Lahuis (alle drie ook te zien op Art Rotterdam bij de Prospects & Concepts show van het Mondriaan Fonds). En wat dacht je van Berend Strik die speciaal een nieuwe editie maakte: Voorstel voor het opsnijden van een beeld (2014/2015). Je koopt een fragment van 48 bij 48 cm van een monumentaal werk, een mooie manier om toch een kunstwerk te kunnen verwerven van deze internationale crack.

uitsnede BEREND-STRIK-09-10

Berend Strik, Voorstel voor het opsnijden van een beeld (2014-2015), stitched C-print, 48 x 48 cm (dit beeld bestaat straks uit 12 fragmenten), ism galerie Fons Welters

Ook tonen we een dartele video van Marieke Gelissen, moddervet beschilderde wandpaneeltjes van Ge Karel van der Sterren, een heerlijke interactieve multiple van Kris Vleeschouwer, moderne klassiekers van Ed van der Elsken en een fraaie foto in kleine oplage van Scarlett Hooft Graafland.  Het houdt niet op. Een fonkel nieuwe editie van Hendrik Kerstens, een maïs en popcornsculptuur van Merijn Bolink en een nieuwe fotocollage van schilder Jurriaan Molenaar. Al met al tonen we straks 150 werken die aanzetten tot grote hebberigheid.

Ed-van-der-Elsken-Groenburgwal

Ed van der Elsken, Groenburgwal (1956), silver gelatin print, analogue barite print on Ilford neutral tone paper, 30 x 40 cm, oplage 20, ism Annet Gelink Gallery

Hier een overzicht van de deelnemende galeries uit binnen en buitenland, uitgevers en kunstenaarsinitiatieven:

Galerie Fons Welters, galerie Ron Mandos, Kunstruimte Wagemans, ShowRoom MAMA | All Together Now, RAM, Galerie van den Berge, Stichting IK, xpogallery (Fr), Barbara Seiler Gallery (Zw), Galerie Pennings, kunstgaleriebonn (Dld), Slewe Galerie, Galerie Rianne Groen, R en R Reuten Galerie, Galerie Maurits van de Laar, Flatland Gallery, Foam Editions, Galeri Conradi (Dld), balzer art projects (Zw), 1646 Den Haag, Galerie van Kranendonk, Galerie Praterstraße Berlin (Dld), Annie Gentils Gallery (Be), Rabobank Kunstzaken, Rotwand Gallery (Zw), South Kiosk (GB), LhGWR, Galerie Tatjana Pieters (Be), Galéria Trapéz (Ho), Annet Gelink Gallery, Britt Dürst & Mayhew, Graphic Matter (Be), Torch Gallery, AMC Kunstzaken, Galerie van der Weghe (Be), Museum Le Secet, Trendbeheer en 99Uitgevers.

Jurriaan-Molenaar-Telkibanya-33-x-58-cm-2015

Jurriaan Molenaar, Telkibanya (2015), 33 x 58 cm, fotocollage, oplage 3

En hier de kunstenaars die straks bij ons in het Schiegebouw hun werk tonen:

Adam Ulbert, Annette Palstra, Alex Harsley, Annegret Kellner, Beatrix Szorenyi, Berend Strik, Bert Frings, Bettie van Haaster, Celine van den Boorn, Claire Felicie, Clement Valla, Danielle van Ark, Ed van der Elsken, Elspeth Diederix, Filib Schürmann, Fiona Tan, Fleur van Dodewaard, Frank Halmans, Freek Drent, Gé-Karel van der Sterren, Gerco de Ruijter, Hans Hoekstra, Harm Jan van Boven, Hellen van Meene, Hendrik Kerstens, Hinke Schreuders, Ilona Plaum, Ilse Schrama, Inez van Lamsweerde/Vinoodh Matadin, Ingrid van der Hoeven, Iris le Rütte, Isabelle Wenzel, Jan Eric Visser, Jan Hoek, Jan Roeland, Jan van Munster, Jasmijn Visser, Jean-Marc Spaans, Jelte van Lente, Jennifer Tee, Job Koelewijn, Kris Vleeschouwer, Lennart Lahuis, Louise te Poele, Lynne Leegte, Marc Rossignol, Marc Vanderleenen, Marieke Gelissen, Marielle Buitendijk, Marijke De Roover,

Fleur van Dodewaard Curve 625pix

Fleur van Dodewaard, Curve (2014), inkt-jet print / collage, 27 x 21 cm, editie 5 x unieke collage.

Marjolein Rothman, Marjolijn Mandersloot, Marjolijn van den Assem, Mark Manders, Marleen Sleeuwits, Marnix Goosens, Martin Pfeifle, Matthew Northridge, Max Frey, Merijn Bolink, Michiel Hogenboom, Miko Veldkamp, Miloushka Bokma, Mimi von Moos, Mirjam Kuitenbrouwer, Nadine Stijns, Nanda Runge, Natascha Libbert, Navid Nuur, Nicolas Kerksieck, Niels Post, Nina Hollensteiner, Noël Loozen, Orna Wertman, Pascal van der Graaf, Patricia Spoelder, Paul Gees, Peter Puklus, Petra van Noort, Philip Gaiser, Piet Dieleman, Polly Tootal, Raf Thys, Rob Nypels, Sander van Deurzen, Sanja Maruši?, Sarah Carlier, Scarlett Hooft Graafland, Schirin Kretschmann, Sebastiaan Bremer, Seekee Chung, Sharon Van Overmeiren, Stephan Gross, Suzanne Bodde, Sybren Renema, Tanya Long, Tatjana Gerhard, Theun Govers, Thijs Ebbe Fokkens, Thomas Baldischwyler, Thomas Elshuis, Tim Hollander, V&B (Alex Jacobs en Ellemieke Schoenmaker), Vincent Broquaire, Viviane Sassen, Wayne Horse, Wiesje Peels, Wim van Egmond en William Klein.

Hans-Hoekstra-Caroline-droomtkl

Hans Hoekstra, Caroline droomt (2013), acryl op doek, 95 x 120 cm

WE LIKE ART @ ART ROTTERDAM 2015
Betaalbaar werk van aanstormende en toonaangevende kunstenaars
5 – 8 februari 2015

Locatie
Van Nellefabriek, Schiegebouw
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam (bereikbaarheid)

Openingstijden

  • Donderdag 5, zaterdag 7 en zondag 8 februari 2015 geopend van 11.00 – 19.00 uur
  • Vrijdag 6 februari 2015 geopend van 12.00 – 21.00 uur

Sanja-Marusic---Night-Walk-Flatland-Gallery

Sanja Marušic, Night Walk # 1 (2014), Giclée UltraChrome K3 pigment-ink, 45 x 30 cm, ism Flatland Gallery

  • Berend Strik

    1470/1908/2015 (deel 1) (2014-2015
    € 1500,-

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: