5 Vragen aan Natascha Libbert

In deze reeks vragen we een aantal kunstenaar naar het werk dat ze tonen bij We Like Art @ Art Rotterdam. Van 5 t/m 8 februari tonen we recht tegenover de hoofdingang van Art Rotterdam betaalbaar werk van gevestigde en opkomende kunstenaars. Vandaag je speciale aandacht voor Natascha Libbert.

NataschaLibbert

Natascha Libbert, Blacklight (2014), ingelijste c-print, 50 x 50 cm, oplage 7, € 1.000

Hoi Natascha, kun je iets vertellen over hoe dit werk tot stand is gekomen?

Ik ben al een paar jaar bezig met het werken in verschillende landen in Afrika. Ik houd me bezig met een aantal vragen die ik daar iedere keer weer kan onderzoeken en dat maakt het voor mij interessant. Dat zijn vragen over de plek zelf, maar ook over hoe ik me tot die plek verhoud en in hoeverre de werkelijkheid wordt beïnvloed door je eigen beleving ervan. Dus wat is nou eigenlijk de werkelijkheid?

Het leidt tot een soort visuele indexatie van mijn omgeving en ervaring. Door het te fotograferen, bestudeer ik het. Daarom ga ik ook altijd alleen op reis omdat ik anders afgeleid word. Ik ben geloof ik ook vaak op zoek naar een combinatie van mens en natuur – omdat ik dat visueel aantrekkelijk vind. In Afrika komen daar nog een paar sociale vragen bij die ik op een poëtische manier probeer te verbeelden. Dit werk kwam tot stand op een van die reizen.

Waarom kies je ervoor om dit werk te laten zien?

Ik ben momenteel bezig om het werk van de afgelopen periode te verzamelen en te beoordelen. Dat doe je heel anders na een jaar dan na een maand. Dit beeld kwam ik eerlijk gezegd pas recentelijk tegen en ik vond het mysterieus en verrassend.

Wat maakt deelname aan deze tentoonstelling van We Like Art aantrekkelijk voor jou als kunstenaar?

Soms heb je toevallig 1 beeld ‘liggen’ zoals ik deze zojuist vond en dan is het heel aantrekkelijk om het enkele beeld zo snel mogelijk te kunnen delen voordat het project ‘af’ is. We Like Art biedt dat podium en ook de gelegenheid om het te verkopen. Uiteindelijk wil je dat je werk ‘verspreid’ wordt en wil ik graag laten zien wat ik doe, maar de verkoop van een werk maakt het ook mogelijk om verder aan het project te werken.

Waarop verheug je je bij deze nieuwe editie van Art Rotterdam?

Als kunstenaar is een plek als Art Rotterdam om twee redenen interessant. Je komt anderen tegen en wisselt zo updates uit over waar je mee bezig bent. Anderzijds kijk je naar elkaars werk. Dat maakt dat het op verschillende manieren een soort aantrekkelijke ontmoetingsplek is.

Wat zijn je plannen voor het komende half jaar?

Ik wil een boek maken en mijn huidige werk laten zien. Mijn plannen zijn dus om daaraan te werken.

Kom dit werk bekijken bij Start Buying Art @ Art Rotterdam. We tonen betaalbaar werk van aanstormende en toonaangevende kunstenaars.

We werken samen met het Mondriaan Fonds om de zegeningen van de KunstKoop te promoten. Lenen voor je kunstaankoop tegen 0% rente: een prachtige stimulans voor de afname van goede kunst. De rente wordt vergoed door de overheid. Bij de werken in de tentoonstelling staan de maandbedragen die je met de KunstKoop van het Mondriaanfonds kunt afbetalen.

Praktische informatie Start Buying Art @ Art Rotterdam
Locatie: Van Nellefabriek, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
Openingstijden: Donderdag 5, zaterdag 7 en zondag 8 februari 2015 geopend van 11.00 – 19.00 uur. Vrijdag 6 februari 2015 geopend van 12.00 – 21.00 uur
Gratis toegang

Meer informatie:
www.dekunstkoop.nl www.startbuyingart.tumblr.com www.abnamro.nl/kunstkoop

 • Natascha Libbert

  Black Light (2013)
  € 1000,-

 • Natascha Libbert

  Boy Rock (2012)
  € 375,-

 • Natascha Libbert

  Puff (2010)
  € 1000,-

 • Natascha Libbert

  The Gardener (2010)
  € 1350,-

 • Natascha Libbert

  Stamp of Light (2010)
  € 2900,-

 • Natascha Libbert

  Dry mud (2013)
  € 1000,-

 • Interview met Natascha Libbert

  Eigenaardig dat het werk van iemand die pas 4 jaar geleden van de academie kwam al zo op je netvlies staat gebrand. Natascha Libbert (1973) stormde de kunstwereld binnen met haar project 'Take me to the Hilton'.

  Lees verder: Interview met Natascha Libbert
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: