We Like Art @ Home #1 – op bezoek bij Femke

Leuk, een nieuwe rubriek. Te zien hoe anderen leven, hun huis inrichten en vooral wat voor kunst ze kopen, fijn! We zullen onregelmatig posten in de serie @ Home, waarin we We Like Art liefhebbers vragen naar hun aankoop via onze site. De eerste in de reeks is Femke (33), interieurontwerper - en dat is te zien aan haar bijzondere huis.

Rob Johannesma, Starlings (2007), 50×60 cm, c-print op aluminium, oplage 5

Femke woont in een bijzonder ingedeeld huis in een waterrijke omgeving in Leiden, waar wordt gewoond, gespeeld en gewerkt. Het kunstwerk heeft een mooie plek gekregen op de werk/ slaapverdieping. Femke woont hier samen met haar man, Ben (37) en hun 2 kinderen; Merlijn (4) & Julius (2), een baby in de buik en een Zuid-Afrikaanse au-pair.

– Femke, welk kunstwerk zien we?
Een video-still van Rob Johannesma, die een boom laat zien met honderden vogels die uitvliegen. De kinderen vinden het trouwens ook prachtig, het is een bijzonder beeld waar je lang naar kan kijken.

Waarom kocht je het?
We waren op zoek naar een mooie zwart/wit foto en kwamen toen deze video-still tegen op welikeart.nl en we waren direct “verkocht”. We zijn snelle beslissers.

Was het je eerste aankoop? Heb je meer kunst in huis?
Het was onze eerste via We like art maar we hebben wel meer kunstwerken in huis. De uitdaging ligt nu in het combineren van verschillende genres. Onze eerste aankoop vond plaats zo’n 8 jaar geleden. Dit was een zeefdruk van Rob Scholte en sindsdien proberen we jaarlijks onze collectie met een nieuw kunstwerk te verrijken. De laatste jaren hebben we best wat “media-art” aangekocht.


Wat vindt de visite van het kunstwerk?
Mooi, mensen nemen altijd even de tijd om het te bekijken en vragen zich af hoe het is gemaakt. Mensen vinden het bijzonder dat het een “video-still” is.

– Wie zijn je favoriete kunstenaars?
Joseph Klibansky, Damien Hirst, Anton Corbijn, Johannes Vermeer

– Jouw top 5 op We Like Art Works?

– Volgende (droom)aankoop?
Onze volgende aankoop moet wat mij betreft wel een echte foto zijn. Het liefst zo’n foto die intrigerend is. Ik houd van foto’s met een verhaal.

  • Edities van Rob Johannesma

    Ook vandaag weer een prachtig bewijs van onze stelling dat je zelfs van gelouterde kunstenaars met een internationale reputatie werk kunt kopen onder de € 1.500. En wat voor een werk - daarover zo meer. We zijn al jaren dol op Rob Johannesma (1970, Geleen). Johannesma stuiterde in 2000, recht van de Ateliers, de kunstwereld binnen met een solo in het Stedelijk Bureau Amsterdam. De scouts van deze project-ruimte van het Stedelijk in de Jordaan hebben een goed oog voor toekomstige internationale cracks, en zijn er meestal vroeg bij.

    Lees verder: Edities van Rob Johannesma
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: