Ga mee op atelierbezoek aan Tim Ayres

Een buitenkans om eens de werkvloer te zien van Tim Ayres. We Like Art organiseert een Meet & Greet met deze bijzondere Britse kunstenaar. In een ontspannen setting bevragen we Ayres over zijn werkdag, routines, materiaal, methodes en de wereld achter zijn werk.

Zondag 22 juli – Ga je mee?

Een buitenkans om eens de werkvloer te zien van Tim Ayres. We Like Art organiseert een Meet & Greet met deze bijzondere Britse kunstenaar. In een ontspannen setting bevragen we Ayres over zijn werkdag, routines, materiaal, methodes en de wereld achter zijn werk.

Ayres heeft net een serie werken op papier gemaakt (we toonden er 2 tijdens de Open Tuinen Dagen) in de categorie WLA, namelijk: symphatiek geprijsd. In zijn studio toont hij een enorme wandinstallatie met bijna 50 werken op papier, elk 50 x 34 cm. Een prachtige aanleiding om hem een bezoek te brengen in Amsterdam-Noord.

Tim Ayres bouwt aan een ijzersterk oeuvre van grafische schilderkunst en letterwerken. Zijn speelse typografische teksten zijn megastrak uitgevoerd. De schilderijen, meestal lak op MDF-paneel, knallen van de muur!

De tekst-werken van Ayres hebben een poëtische lading. De tekstfragmenten vinden hun oorsprong in woorden die de kunstenaar tegenkomt in boeken, film, muziek of oppikt in gesprekken. Toch zijn het ook gewoon schilderijen van een tekst en is de kunstenaar vooral geïnteresseerd in hoe woorden een abstracte vorm zijn en beelden opwekken. Het resultaat, de panelen en het werk op papier, is dwingend en ongrijpbaar tegelijk.

Ayres is opgeleid aan de Rijkacademie in Amsterdam en was jaren vaste gast in het Stedelijk Museum. Hij is vertegenwoordigd in talloze internationale particuliere en museale collecties.

Vind je het leuk om met ons mee te gaan op atelierbezoek? Schrijf je dan in via carolien@welikeart.nl.

We starten op zondagmiddag om 15.00 uur en het duurt tot ongeveer 17.00 uur. De kosten voor deelname bedragen (incl. borrel) € 15,- per persoon. Maximaal 15 deelnemers. Hopelijk zien we je dan!

Tot slot nog even aandacht voor een mooie ateliervideo door Antonia Koerfer van het werk FILM NOIR BITCH in wording. Prachtig deze intieme blik als preview achter de schermen.

 

 • Tim Ayres

  Some music playing quietly in some room (2012)
  Uitverkocht

 • Interview met Tim Ayres

  In aanloop naar de tentoonstelling Lust for Life, Painting Today vragen we een aantal van de deelnemende kunstenaars naar het werk dat zij gaan tonen. Dit keer graag je aandacht voor Tim Ayres (1965).

  Lees verder: Interview met Tim Ayres
 • Artist Wall – Tim Ayres Studio

  Onlangs bezochten we met een aantal We Like Art lezers het atelier van Tim Ayres. Het was een mooie crashcourse in de wereld van Ayres. Onstpannen vertelde hij over zijn dagelijkse werkdag, zijn materiaalgebruik en zijn bronnen. Over Eager zijn eerste tekstwerk dat hij maakte tijdens zijn verblijf op de Rijksacademie. Toen ook al uitgevoerd in het karakteristiek Eurostile font. Over de speciale tape van een adresje in New York die hij gebruikt bij zijn werk. En over de kwikzilveren associaties die leiden tot de tekstfragmenten en titels.

  Lees verder: Artist Wall – Tim Ayres Studio
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: