Kees Goudzwaard – Cape, 2000

Kees Goudzwaard (1958, Utrecht) is een zeldzame illusionist met papier, tape en doek. Wat hij maakt lijkt zo bedrieglijk echt, dat je echt drie keer moet kijken of dat plakbandje niet gewoon een echt plakbandje is. Hij geeft een verbluffend nieuwe definitie van wat reflectie, transparantie, werkelijkheid en illusie zijn in een wereld waarin je alles na kunt maken en toch weer niet.

Komend weekend opent een solo van Goudzwaard in het Stedelijk Museum Schiedam. We verheugen ons op het nieuwe werk van deze ster uit de stal van de Antwerpse power-galerie Zeno X.

Uit het persbericht: “Voor alle schilderijen maakt Kees Goudzwaard modellen van flinterdunne materialen zoals papier, transparante folie en tape. Weken, soms maanden werkt hij aan de ‘prototypes’ voor zijn schilderijen. Tijdens het schilderen brengt hij zorgvuldig dunne, egale verflagen over elkaar aan om een zo nauwkeurig mogelijke weergave te bereiken van het papieren model. In feite bouwt hij het papieren model in verf op het schilderdoek weer op.”

De patroonvorm in hier getoonde werk is ontleend aan een Hollandse (mannen)kraag uit de 17e eeuw.

titel: Cape, 2000
techniek: Originele zeefdruk gedrukt op karton, vorm uitgesneden, oplage 21
afmetingen: 100 x 100 cm
We hebben meerdere bijzondere zeefdrukken van Kees Goudswaard!
links: Kees Goudzwaard, Zeno X Gallery, Stedelijk Museum Schiedam
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: