Scarlett Hooft Graafland – Amongst Others, 2009

Scarlett Hooft Graafland (1973, Maarn) ziet haar werken eerder als sculpturen dan als fotografie. De foto’s zijn een weergave van de ingrepen die zij doet in verschillende indrukwekkende, bijna surrealistische landschappen in de wereld. Locale gebruiken, legenden en natuurverschijnselen zijn aanleiding tot nieuwe verhalende situaties die enerzijds vaak normaal aandoen, maar die zich in tweede instantie op een vervreemdende wijze verhouden tot het landschap. In samenwerking met inwoners van het gebied, bij wie zij vaak zo’n drie maanden verblijft, laat zij de beelden in haar hoofd werkelijkheid worden. In slechts een paar uitgekiende opnamen legt ze de sculpturale performances vast.

Amongst OthersHooft Graafland reisde eerder voor verschillende projecten al naar Israel, New York, Ijsland, Bolivia, China en Canada. Voor de rendier-serie verbleef ze in het midden van Noorwegen bij een Sami familie die een enorme kudde rendieren hoedt in het berggebied. Een paar weken lang bivakkeerde ze in dit bijzondere gebied om getuige te zijn van het vertrek van de kudde rendieren. Haar fascinaties: de macht van de natuur, de daardoor soms barre leefomstandigheden van de mens en de tegenstelling met haar -tot in perfectie gecultiveerde en welvarende- geboorteland. De kleine, vervreemdende, vaak gekleurde toevoegingen aan de overweldigende natuur in haar werk laten deze fascinaties prachtig samen komen. “Combining the man-made and the natural as a fragmented story” (Lees dit leuke interview met mooie beelden!)

Wat een fantastisch werk! Nu eens in een kleinere, en dus (relatief) betaalbare maat. UPDATE: deze editie is helaas uitverkocht.

titel: Amongst Others, 2009
techniek: opgeplakt op aluminium achter Diasec plexiglas
of in Profilex lijst met Artglass, oplage 12
afmetingen: 28 x 80 cm
 • Scarlett Hooft Graafland

  Salt Steps (2004)
  € 2950,-

 • Scarlett Hooft Graafland

  Blue Reindeer in Herd (2009)
  Uitverkocht

 • Scarlett Hooft Graafland

  White Pyramid (2012)
  € 2550,-

 • Scarlett Hooft Graafland – Coca Truck

  Scarlett Hooft Graafland (Maarn, 1973) is international bekend en geliefd met haar poëtische foto’s om helemaal in te verdwijnen. We toonden eerder al stillevens met trucks onder een krankzinnig blauwe hemel, uit de serie die ze op locatie fotografeerde op een afgelegen zoutvlakte in Bolivia. Nu bij de Bijenkorf Coca Truck. Een prachtige panoramafoto met een knalgele truck, en zout en coca piramides in een oneindig landschap.

  Lees verder: Scarlett Hooft Graafland – Coca Truck
 • Scarlett Hooft Graafland – Angèle (2013)

  We hebben weer een mooie speciale editie van Scarlett Hooft Graafland. Je zou het bijna een a-typische Hooft Graafland kunnen noemen. Hooft Graafland staat bekend om haar foto’s waarin ze met een kleine ingreep een landschap een haast surreële twist geeft. Met objecten, verrassende composities en bijzondere houdingen van mensen laat ze ons als kijker het landschap op een andere, speelse manier beleven.

  Lees verder: Scarlett Hooft Graafland – Angèle (2013)
 • Video: Scarlett Hooft Graafland vertelt over March With Many Dots

  En dan nu graag je aandacht voor ons nieuwe videoproject. De AMC Kunststichting vroeg We Like Art om een serie video’s te maken van grote kunstopdrachten in het AMC. Zoals je misschien wel weet hangt het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam van onder tot boven vol met kunst. Circa 6.000 schilderijen, foto's, werken op papier, monumentale objecten en video’s zitten er in de collectie. Je kunt er met gemak een middag rondstruinen en dan nog heb je lang niet alles gezien.

  Lees verder: Video: Scarlett Hooft Graafland vertelt over March With Many Dots
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: