May Heek – Haze I (2009)

May Heek (1984, Apeldoorn) neemt je mee naar plaatsen en personen. Haar foto’s geven je steeds opnieuw de kans tot een ontdekking, een korte ontmoeting, een snelle blik. De beelden trekken aan je, kijk nog eens, heb je goed gekeken? Alsof je ergens loopt en opeens is je oog gevangen door een eigenaardig karakter, een intrigerende plek of een schimmige situatie. Even blijf je hangen, verrast, onderzoekend, nieuwsgierig vooral. Heek zegt hierover:...net als een vlek op je kleding, die er opeens is.

Vlekken zijn het ook die je ziet in de foto’s uit haar serie Blanco (NL-NY, 2008). Zoals het werk Type-Ex, letterlijk een langgerekte witte vlek op een bakstenen muur. Of Kite, waarin een zwevend stuk plastic een vreemd contrast vormt met een paar stapels houten kisten (zie onder Lees meer). Spannend is in die serie het werk waarin een reflecterend nat asfalt paadje als het ware weer een vlek in het landschap vormt, maar tegelijkertijd een Way Through is.

May Heek Haze

Geweldig zo’n jonge kunstenaar met zo’n duidelijk handschrift! En wat een internationaal handschrift. De associatie met bijvoorbeeld de foto’s van Axel Hütte komt naar voren. In de toekomst zullen we hopelijk veel meer van haar gaan zien!

May Heek volgde haar opleiding aan de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem en studeerde in 2007 af met andere interessante kunstenaars waaronder Levi van Veluw en Wouter Venema. Daarna volgde ze een jaar een foto-residentie in New York. Zou dit Photo Global programma iets te maken hebben met de ‘global-kenmerken’ van haar werk?

titel: Haze I, 2009
techniek: archival pigment print op zwart mdf 9mm, oplage 10 +2AP
afmetingen: 28 x 42 cm
  • May Heek

    Pigeons Diptych Colombidae (2011)
    € 475,-

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: