David Maroto – All Your Way, 2009 – € 280,-

David Maroto (1976, Valdepeñas, Spanje) is weer zo’n jonge kunstenaar om goed in de gaten te houden. Met een track-record als guest artist / artist in residence op hippe plekken in Antwerpen, Berlijn, Rotterdam, Londen en volgend jaar in het vermaarde ISCP in New York koerst Maroto af op de onverdeelde belangstelling van insiders in de kunstwereld. Hij bracht alvast een editie uit die zijn verblijf in NY financieel moet ondersteunen.

En wat voor een editie! Een heuse cut-out. Met eindeloos geduld en een Stanley-mes snijdt Maroto elk exemplaar met de hand uit. Het resultaat is karakteristiek voor Maroto: een raar losgezongen, gelaagd en verpixeld beeld van twee figuren die elkaar een psychologische blurb toevoegen in een comic-tekst-ballon. De Close-Up cut-outs serie werkt ook op monumentaal formaat (400 x 300 cm) uitstekend.

titel: All Your Way, 2009
techniek: met de hand gesneden cut-out, digitale print, 2 delen (figuren en tekstballon)
afmetingen: 29,5 x 42 cm. gesigneerd en genummerd, editie 20
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: