Sebastiaan Bremer – Garupaba (2009)

Sebastiaan Bremer (1970, Amsterdam) woont en werkt sinds de jaren negentig in New York en eigenlijk is zijn werk al jaren niet of nauwelijks meer te zien geweest in Nederland, Bremer heeft tentoonstellingen in het internationale circuit van grote namen en grote collecties.

In zijn werk vertrekt Bremer altijd van foto’s, van maatje miniatuur tot monumentaal formaat, hij brengt daarop met verf en pen een hallucinerend stippel- en streepjes patroon aan dat als virtuoos ectoplasma woekert over de voorstelling. Dit hedendaagse ‘stipwerk’ ondermijnt de voorstelling van de onderliggende foto en suggereert een droomachtige tussenwereld. Wonderlijke mash-ups van intieme familiefoto’s en webachtige vanitas stillevens zijn bij Bremer heel gewoon…

titel: Garupaba (2009)
techniek: C-print on glossy paper, oplage 30
afmetingen: 31,5 x 25 cm
  • Sebastiaan Bremer

    Sumptuous Imperial Breakfast (2008)
    Uitverkocht

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: