Nik Christensen, untitled 2006

Nik Christensen (1973, Groot Brittannië) is een kunstenaar om goed in het vizier te houden - z'n werk is al opgenomen in een aantal belangrijke collecties en heeft z'n eerste internationale tentoontstellingen al achter de rug.

Deze in Amsterdam werkende kunstenaar maakt vooral monumentale tekeningen (200 bij 300 cm is heel gangbaar) met sumi-inkt op papier in gradaties van zwart, wit en grijs. Virtuoos gemaakte gelaagde landschappen. Gustave Doré meets de wereld van Electronic Arts. Bos- en waterlandschappen, zwanger van onheil soms overspoeld door een voor- of nawereldlijke zondvloed. Terugkerende elementen: wolven, paraplu’s en figuren met een ezelshoofd. De hier getoonde prent is een mooi voorbeeld van zo’n (aan Goya ontleende?) staffelfiguur in een onbestemd landschap.

titel: Untitled, 2006
techniek: litho, editie 100
afmetingen: 16 x 22.50 cm
prijs: Uitverkocht
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: