We Like Art Shows

We streven er naar om elk jaar 1 of 2 keer op te duiken met een spannende tijdelijke tentoonstelling. Hieronder lees je waar we de afgelopen 10 jaar zoal te zien zijn geweest. Van de Westergasfabriek tot en met Art Rotterdam en de Bijenkorf.

We Like Art @ Westergasfabriek 2017, met Gijs Frieling en Job Wouters, foto Natascha Libbert

Via online kunstplatform We Like Art vinden beginnende kunstkopers en ervaren verzamelaars bijzondere kunstwerken van toonaangevende kunstenaars. We Like Art werkt sinds 2010 samen met veel grote namen en bijzonder talent in de kunstwereld. Naast alle online interviews en onze webshop maken we tentoonstellingen.

Pick Me! bij Collectie DE.GROEN in Arnhem (foto Natascha Libbert)

Zo zijn we tot eind december 2019 te gast bij Collectie DE.GROEN. In de zalen van het monumentale gebouw in de binnenstad van Arnhem tonen we een groot overzicht van bijzondere kunstenaars: keramiek, fotografie, schilderkunst en kunstenaarsedities. Een uitbundige introductie op de kunst van dit moment. Een echte We Like Art Show, aanstekelijk en transparant en met louter goed werk.

 

We Like Art organiseert al sinds 2010 verkooptentoonstellingen. De allereerste tentoonstelling vond plaats bij Nieuw Dakota in Amsterdam Noord toen er een btw verhoging op kunst in de lucht hing – van 6% naar 21% – .

Wij organiseerden WE LIKE 6%! – samengesteld vooral met werk van kunstenaars wiens werk we besproken hadden op ons blog. Het was geweldig om al het werk ook een keer bij elkaar offline te laten zien.

Dat smaakte naar meer. Later maakten we op de allerlaatste editie van Art Amsterdam in de RAI een We Like Art Lounge met louter werk van toonaangevende kunstenaars dat onder de 1.500 euro geprijsd was. Het was een groot succes.

Na de RAI volgde een show in een fraai tuinhuis aan de Amsterdamse Kerkstraat tijdens de Open Tuinen, met een mooie selectie kunstenaars. We toonden daar voor het eerst een monumentaal werk van Mariken Wessels (lang voor haar grote doorbraak) en we presenteerden een bijzondere reeks bronzen van Heringa?Van Kalsbeek.

In de Schaats – toen nog ING House, hoofdkantoor van ING – aan de Amsterdamse ring maakten we bijna aansluitend op de Open Tuinen Dagen een presentatie met veel prachtig werk. Het waren allemaal pogingen om een nieuw publiek te vinden voor het kopen van kunst buiten de comfort-zone van de reguliere kunstwereld.

We Like Art @ ING House 2012 (foto Maarten Tromp)

In het verlengde hiervan maakten we een mediagenieke presentatie bij de Amsterdamse Bijenkorf. De Bijenkorf was ooit in de dagen van Benno Premsela een plek waar je de voorhoede van kunst en design kon vinden. Wij brachten met 2 lange wanden vol bijzondere fotografie, edities en objecten van toonaangevende kunstenaars die dagen weleer weer een beetje terug. 6 Weken lang zagen tienduizenden bezoekers de presentatie.

We Like Art @ de Bijenkorf 2013 (foto Maarten Tromp)

Na de Bijenkorf volgden 2 grote We Like Art Shows in 2013 en 2014 in het Machinegebouw van de Westergasfabriek. Telkens maakten we in samenwerking met galeries en kunstenaars  goed bezochte verkooptentoonstellingen met betaalbaar werk van toonaangevende kunstenaars. Met veel verkopen aan beginnende kunstkopers. Missie geslaagd. We trokken hierin samen op met Mondriaan Fonds en ABN AMRO om de KunstKoop te promoten. Wij zijn al jaren fan van deze regeling en vinden het heel belangrijk dat incidentele kunstkopers bekend raken met de KunstKoop. Lees er meer over op onze KunstKoop pagina.

Start Buying Art @ Westergasfabriek 2014 (foto Arjen Veldt)

Na onze deelname in 2013 het NAI bij OBJECT Rotterdam waren we in 2014 present bij ART Rotterdam in de nieuwe Van Nellefabriek locatie, in de Theefabriek pakten we uit met een bomvolle presentatie met een waslijst aan goede kunstenaars. We werden bijna onder de voet gelopen zo druk was het. Ook nu was het de beproefde formule om elk werk van duidelijke prijsgegevens te voorzien – nog altijd tamelijk ongebruikelijk in de kunstwereld. Het publiek weet dit echter juist te waarderen.

We Like Art @ Art Rotterdam 2014 (foto Maarten Tromp)

Tijdens ART Rotterdam 2015 maakten we in het Schiegebouw in de Van Nelle weer een grote show met een waanzinnige line-up. De afwijkende vormgeving met zoals altijd de bijzonder gekleurde wanden van IJM Colour, de prijstransparantie en de gastvrije en inclusieve sfeer werkten weer uitstekend. We zijn blij dat we dit jaar weer een mooie presentatie gaan maken tijdens ART Rotterdam 2017. Leuk als je langskomt tussen 9 en 12 februari!

We Like Art @ Art Rotterdam 2015 (Foto Maarten Tromp)

December 2015 en januari 2016 waren we gastcurator in TETEM in Enschede. We beproefden daar een nieuw concept – een tentoonstelling met alleen maar werken op ansichtkaart en A3 formaat. Bovendien waren de werken niet voorzien van kunstenaarsnaam. Als kijker moest je vertrouwen op je blik. De prijzen waren met 100 en 500 euro zeer sympathiek. Graag maken we in Amsterdam nog een keer zo’n show want het blijkt dat veel kunstenaars het erg leuk vinden om speciaal een werkje te maken en de bezoekers raken – terecht – zeer hebberig.

SIZE MATTERS @ TETEM Enschede (foto Jesper Janse)

 

Afgelopen mei 2016 hebben we geëxperimenteerd met een eerste thema tentoonstelling – louter schilderkunst: LUST FOR LIFE, Painting Today. We lieten met de tentoonstelling zien hoe goed de schilderkunst er anno 2016 voorstaat. Ze is alive and kicking – dat blijkt op de dagelijkse werkvloer van veel ateliers en is te zien in de galeries. LUST FOR LIFE gaf een levendige, extraverte en uitbundige introductie zijn op de schilderkunst van vandaag. De tentoonstelling werd goed bezocht, we hebben een mooie reeks werken verkocht waarvan een flink aantal met de KunstKoop van het Mondriaanfonds. Zoals al onze tentoonstellingen was LUST FOR LIFE  alleen mogelijk door de nauwe samenwerking met belangrijke galeries en individuele kunstenaars.

 

LUST FOR LIFE, Painting Today (Foto Natascha Libbert)

LUST FOR LIFE, Painting Today @ Westergasfabriek 2016 (Foto Arjen Veldt)

Afgelopen februari 2017 waren we weer present met een mooie presentatie op Art Rotterdam in de Van Nellefabriek.

We toonden in samenwerking met topgaleries een overzicht van edities en multiples van bijna 80 kunstenaars. De show was een succes, we bereikten weer veel nieuwe kunstkopers.

Op Art Rotterdam 2019 hadden we een grote stand met onze collega’s van het Belgische Artlead. De roze wand met edities trok zeer veel belangstelling. Zelfs de Koning en Koningin kwamen alles even goed bekijken. 😉

Art Rotterdam 2019 (foto Almicheal Fraay)

In 2019 maakten we een zomershow bij The Frozen Fountain.

Overzichtsfoto Frozen Fountain 2019, foto: Martijn Vonck

En in het najaar van 2019 de grote groepstentoonstelling Pick Me! Bij Collectie De Groen in Arnhem.

Art Rotterdam 2020

 

 • Terugblik op LUST FOR LIFE, Painting Today

  Vorige week van 21 tot en met 24 april kon je in het Machinegebouw van de Westergasfabriek de pop-up tentoonstelling LUST FOR LIFE, Painting Today bezoeken. We lieten met de tentoonstelling zien hoe goed de schilderkunst er anno 2016 voorstaat. Ze is alive and kicking – dat blijkt op de dagelijkse werkvloer van veel ateliers en is te zien in de galeries.

  Lees verder: Terugblik op LUST FOR LIFE, Painting Today
 • WE LIKE ART POP-UP SHOW @ WESTERGAS 2017/18

  Wij waren 3 maanden lang live te bezoeken in een mooie pop-up ruimte op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Op Pazzanistraat 3 schuin tegenover het Ketelhuis maakten we in een ruimte van circa 300 m2 5 spannende presentaties. We zijn heel blij dat het zo'n succes is geworden.

  Lees verder: WE LIKE ART POP-UP SHOW @ WESTERGAS 2017/18
 • PICK ME! We Like Art @ DE.GROEN

  Kom kijken naar de grootste groepstentoonstelling van 2019. We Like Art stelde een presentatie samen met werk van meer dan 85 kunstenaars en 160 werken bij Collectie DE.GROEN in Arnhem. In dit prachtige monumentale pand in de binnenstad van Arnhem zie je fantastisch werk van toonaangevende kunstenaars.

  Lees verder: PICK ME! We Like Art @ DE.GROEN
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: