Rob Voerman – Annex # 3 – € 650,-

April 5, 2010

RobVoermanLarge

Rob Voerman (Deventer, 1966) pakt dezer dagen flink uit in het Cobra Museum in Amstelveen (t/m 30 mei 2010). Het werd inderdaad ook hoog tijd voor zijn eerste museale solotentoonstelling. Voerman had al tot de verbeelding sprekende presentaties in Londen, Wenen en Berlijn. Zijn werk is aangekocht door het MoMA, de Generali Foundation en de Deutsche Bank. Niet gek. Nu zijn op 1.200 vierkante meter in Amstelveen een groot deel van de installaties, sculpturen, etsen, zeefdrukken en aquarellen die hij de afgelopen 12 jaar maakte te zien. De fraaie bovenzaal van ’t Cobra is voor het eerst in gebruik zonder tussenwanden. En wat een fantastisch werk is er te zien. Een aardig voorproefje krijg je op de site van Upstream Gallery (een heerlijk metertje scrollen) die Voerman internationaal vertegenwoordigd.

Het is een wereld na de rampspoed die Voerman laat zien. Ruïne-achtige gebouwen met aanbouwen als gestolde explosies, verlaten modernistische villa’s, art-deco schuilplaatsen van karton en gekleurd glas inclusief barretjes met sterke drank. Een wonderlijke mix van somberte en opgewekte bouwlust en improvisatie. En niet eens zo ondenkbeeldig als we aan Anish Kapoor’s omgevallen ‘Olymic Tower’ denken over 20 jaar.

De grafiek van Voerman neemt een belangrijke plaats in de tentoonstelling. Een aantal monumentale zeefdrukken en een paar hele fijne etsen, en laten die laatste zu heel vriendelijk in prijs zijn – ondanks hun kleine oplage. In het Cobra Museum zelf bijvoorbeeld is, vers van de pers, een ets te koop van € 500.

Luistertip: voor het VPRO radioprogramma De Avonden bezocht Gijsbert van der Wal met Rob Voerman de tentoonstelling.

titel: Annex # 3
techniek: ets en aquarelverf op papier, oplage 15 + 1AP
afmetingen: 30 x 40 cm
prijs: € 650,- (incl. 19% BTW)
verkoopinfo: We Like Art Works
kunstkoop: Nee

{ 1 comment… read it below or add one }

Marion April 16, 2010 at 12:29

Kom toevallig op deze site en ontdek daardoor stom toevallig zijn werk. Ben helemaal weg van zijn grafiek. Ga zsm naar Amstelveen. En vermoedelijk door naar de galerie.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: