Viviane Sassen – Traveller, 2006 – € 1.785,-

March 2, 2010

Viviane Sassen (1972, Amsterdam) ontving in 2007 de Prix de Rome voor fotografie. Naast haar autonome werk maakt Sassen werk in opdracht, daarin is zij inmiddels ook beloond met onder andere opdrachten voor het fotograferen van de campagnes voor Adidas, Miu Miu en SO (Alexander van Slobbe), spraakmakende designers in de ‘fashion industry’. Haar stijl heeft een totaal nieuwe impuls gegeven aan modefotografie.

Bij Sassen staat het lichaam vaak centraal, door bepaalde soms onmogelijke houdingen en aangebrachte attributen of camouflage wordt het lichaam ‘ingezet’ als grafische component in de compositie en het verhaal dat zij wil vertellen. Toeval, licht en schaduw krijgen alle ruimte in haar werk en zorgen voor een vervreemdende en mysterieuze sfeer in haar foto’s.

Haar vrije werk komt vooral tot stand in Afrika. Sassen die opgegroeid is in Kenia, laat niet de verwachte en geijkte beelden van Afrika zien. Het zijn verrassende en vernieuwende portretten en verhalen uit dit werelddeel waarin dé Afrikaan vaak onherkenbaar is. Wat overblijft zijn kleuren, vormen, lijnen en structuren… en een heleboel power.

De editie ‘Traveller’ (mooie maat en lage oplage) laat prachtig de verschillende aspecten van Sassen’s werk zien; compositie, schaduwwerking, attributen… ’wie ís deze traveller’?

Op Wereldomroep.nl kan een interview met Viviane Sassen beluisterd worden.

titel: Traveller, 2006
techniek: inkjet print on archive paper, oplage 20
afmetingen: 50 x 40 cm
prijs: € 1.785,- (incl. 19% BTW) deze editie is uitverkocht
verkoopinfo: We like art
kunstkoop: Ja, € 178,50,- aanbetalen, daarna maandelijks renteloos afbetalen, € 44,63,- p/mnd

Previous post:

Next post: